CONCERT:

Stimmung - Fuldmåneevent - Gellerup

Gellerup Kirke
Friday, Jul 28, 2017 at 10.30pm

Sluk mobilen og flyd med.......

I 1968 sad Karlheinz Stockhausen og legede med lyden af overtoner i sit køkken efter børnene var lagt i seng. Det blev til det store meditationsværk 'Stimmung' - en 70 minutters lang leg med lyd og toner.
Kom og hør den Grammy-vindende vokalgruppe Theatre of Voices udforske alt fra tibetansk overtoneteknik til trancelignende rytmiske mønstre. Det er både stemmemagi, mystik og en god del humor.

Aarhus Kulturhovedstad 2017 danner 26.-30. juli rammen om fuldmåneevent arrangeret af Europia Stage i Aarhus forstaden Gellerup, som blev grundlagt netop i 1968, hvor Stockhausen skrev sit banebrydende værk 'Stimmung'.
Gellerup kirke er selvfølgelig med i planlægningen og er en åben kirke og et stille sted midt i den tætpakkede festival.

'Stimmung' synges af 6 sangere, som sidder i en cirkel på gulvet, og publikum vil kunne sidde eller ligge hele vejen rundt om kunstnerne.

Værkets trækker på religiøs sang fra hele verden, og bliver således et mødested for alverdens religiøse udtryk. Dette modsvarer hele fuldmåneeventets vision om at være et mødested for alverdens kulturelle udtryk.

Værket er en meditation med et legende og enkelt udtryk. Så alle, der er villige til at slukke mobilen i 70 minutter og lade sig føre med, har en unik mulighed for at finde ro og fordybelse.

Billetter: kr 50,- unummerede pladser.

Læs mere om Eutopia-festivalen her