CONCERT:

Ib Nørholm fødselsdagskoncert

Stavnsholtkirken
Sunday, Jan 16, 2011 at 3.00pm

Søndag 16. januar kl. 16 åbnes årets koncertsæson i Stavnsholtkirken. Det sker med en koncert, der former sig som en hyldest til én af Danmarks allerstørste nulevende komponister, Ib Nørholm. Han fylder 80 år senere på måneden, og i den anledning er sopranen Else Torp, gu...itaristen Per Pålsson og percussionisten Mathias Friis-Hansen gået i gang med at forberede en cd-indspilning af en række Nørholm-værker. Dem vil de gerne præsen...tere for os ved denne koncert.

Programmet giver eksempler på Ib Nørholms mangfoldige musikalske udtryk og rummer væsentlige værker fra hans store produktion af sange til tekster af bl.a. Frank Jæger, Asger Pedersen, Johs. Kirkegaard og Poul Borum.

”Blomster fra den Danske Poesis Flora” er en samling på 8 sange skrevet i en enkel og visepræget stil, der viderefører en lang dansk tradition tilbage fra Carl Nielsens tid. De er oprindelig skrevet for sang og klaver, men fremføres nu i et nyt arrangement for sang og guitar af Per Pålsson.

I en helt anden og ekspressiv stil finder vi ”Stilleliv”, fem sange for sopran, guitar og slagtøj med tekst af Poul Borum, og ”Tavler til Orfeus”, et værk med tre sange og tre solostykker for guitar der tager sit udgangspunkt i historien om Orfeus og Eurydike. Eurydike udtrykker her sin kærlighed, men fremfor alt også sin frustration og jalousi imod den underfulde Orfeus. I et rigt og billedskabende musikalsk univers skaber Nørholm en mulighed for os at trænge dybere ind i den kendte legende.

Else Torp har en fortid som sanger i Farum Sogn, men har i de senere år i stigende grad gjort sig gældende som solist, bl.a. med Diamantensemblet og Concerto Copenhagen. Per Pålsson debuterede i 1990 og underviser i dag på Vestjysk Musikkonservatorium. Han har en omfattende koncertkarriere, både alene og som halvpart i Scandinavian Guitar Duo. Mathias Friis-Hansen er musiker i Det Kgl. Kapel og i Athelas Sinfonietta. Siden 2008 har han desuden samarbejdet med Dansk Danseteater og Tim Rushton om et par større multimedieforestillinger, hvor han med en blanding af slagtøj, klassiske instrumenter og elektroniske lyde skaber et drømmende musikalsk univers.
Der er gratis adgang til koncerten.