CONCERT:

The Christmas Story

Vor Frue Kirke, Nyborg, Denmark
Friday, Dec 9, 2016 at 8.00pm

En fortælling om julen fortalt af to af Danmarks førende vokalensembler under ledelse af Paul Hillier

Vores juleprogram præsenterer i år en sekvens af carols fra middelalderen til nutiden efterfulgt af Hugo Distlers Die Weihnachtsgeschichte. Dette fine værk hører til den same genre af kormusik som Schütz fortællende værker. Distler tager udgangspunkt i den smukke adventssang En rose så jeg skyde og udfolder derfra julens historie med et mix af solosang, kor-replikker, understreget i nøglepunkter af versene fra En rose så jeg skyde i varierende harmoniske farver.

Distler (1908-1942) var en stor tysk komponist, kordirigent og organist. Han var dybt engageret i kirkemusik og stærkt påvirket af tidligere tyske komponister, især Heinrich Schütz. Selvom han forsøgte at fastholde sin position som kirkemusiker under nazisterne, fandt han sit arbejde i stigende grad kompromitteret og nedbrudt af regimet, hvilket til sidst drev ham til selvmord. Dietrich Bonhoeffer (den tysk præst og dissident, der blev dræbt af nazisterne i 1944) skrev til Distlers enke med ordene: ”Jeg kendte ikke deres mand personligt, men jeg elskede hans musik”.

Middelalderens engelske carols har haft en stærk indflydelse på det 20. århundredes engelske komponister, og måske ingen mere end Peter Maxwell Davies, som døde tidligere i år. Gordon Crosse (f. 1937) hører mere til Britten-skolen, selv om han helt bestemt taler med sin egen stemme, især i det store oratorie Changes, der etablerede hans ry.

Sidst men ikke mindst præsenterer vi en uropførelse af Ib Nørholm. Han har sat musik til to tekster af den danske forfatter Lene Henningsen. Det er blevet til de to julesange "Et lille barn" og "Jeg vil give dig en stjerne til jul".

Koncerten er arrangeret af Nyborg Kirke og koncerten har modtaget projektstøtte fra Toyota Fonden.
Køb billet her

The Christmas Story

PROGRAM:

Anon. C15 - Alleluia, A new work is come on hand

Anon. C15 - Ecce quod natura

Peter Maxwell Davies (1934-2016) - Alma redemptoris mater

Gordon Crosse (*1937) - Letabundus exultet

Paul Hillier (*1949) - There is no rose

Anon. C15 - Nowell sing we now all and some

Ib Nørholm (*1931) - Lene Henningsen: To julesange (uropførelse)

(pause) 

Hugo Distler (1908-1942)  Die Weihnachtsgeschichte

ARTISTS:

Dirigent: Paul Hillier

Ensemble: Theatre of Voices & Ars Nova Copenhagen

Else Torp
Signe Asmussen
Stuart Kinsella 
Jakob Bloch Jespersen

> see next concert
> see previous concert
> Upcoming concerts