CONCERT:

Britten, Dowland and Purcell

Stavnsholtkirken, 3520 Farum, Denmark
Sunday, Mar 23, 2014 at 4.00pm

Hyldest til Britten

Søndag 23. marts kl. 16 i Stavnsholtkirken er der koncert under overskriften ”Hommage à Britten”. Programmet er en hyldest til den store engelske komponist, der fyldte 100 år for nogle måneder siden, og det er sopranen Else Torp og guitaristen Per Pålsson, der fremfører musikken.

Programmet byder på værker af Britten selv, men også sange og musik af to af de komponister, han var allermest inspireret af og havde en særlig forkærlighed for: John Dowland og Henry Purcell.

Britten skrev sin musik i en stadig søgen efter balancen mellem tradition og fornyelse. Han var en af det 20. århundredes helt store vokalkomponister, med en enorm produktion af operaer, korværker og sange til både kirkelig og verdslig brug.

Programmets hovedværk er ”Songs from the Chinese” – måske den bedste og mest intense cyklus for sang og guitar nogensinde. Britten udvalgte nogle kinesiske digte fra Arthus Waley’s samling ”Chinese Poems”, og med sin sikre melodiske sans og en stor forståelse af guitarens særlige karakteristika og muligheder lykkedes det ham at udfolde alle de mange finesser og facetter, som digtene rummer.

Vi skal også høre uddrag af hans ”Folksongs”, som charmerende, både lette og alvorlige, fanger lytteren med et helt særligt nærvær.

Med afsæt i renæssancekomponisten John Dowlands sang ”Come heavy Sleep” skrev Britten et af hovedværkerne i den klassiske guitars repertoire: ”Nocturnal”. Dette store værk spiller Per Pålsson; og programmet suppleres som sagt af sange og lutmusik fra 1600-tallet af de to engelske mestre Dowland og Purcell.

Både Else Torp og Per Pålsson har stærke forbindelser til Farum. Else var i mange år ansat som sanger i Stavnsholtkirken, inden hun satte fart i en bemærkelsesværdig international sangerkarriere, der har ført hende til samarbejde med så prominente ensembler som London Sinfonietta, Kronos Kvartetten og Concerto Copenhagen. Hun er mangeårig sanger i og manager for vokalgruppen Theatre of Voices.

Per Pålsson bor i Farum og underviser ved Furesø Musikskole, men han har derudover en omfattende karriere som solist og kammermusiker med koncerter i både Europa og USA. Han optræder ofte i radio og TV, og han har udgivet flere cd’er med sin faste makker, guitaristen Jesper Sivebæk – tilsammen udgør de Scandinavian Guitar Duo. Sammen med Else Torp udgav han i 2012 den meget anmelderroste cd ”Tavole per Orfeo” med musik af Ib Nørholm.

Der er fri entré til koncerten.

Britten, Dowland and Purcell

ARTISTS:

Else Torp - Sopran 
Pter Pålsson - Guitar

> see next concert
> see previous concert
> Upcoming concerts